Kunstrejser

Nammagorium har indgået et samarbejde med Bifrost Rejser om at arrangere Kunstrejser til spændende destinationer i udlandet. I efteråret 2019 betyder det, at vi arrangerer Kunstrejser til vidunderlige London, Venedig Biennalen, Firenze og Berlin med Camilla Rohde Madsen som jeres guide. Foråret 2020 kommer til at byde på rejser til Barcelona/Bilbao, Basel Kunstmessen og Firenze. 

Royal Academy London 2019

Kunstrejse til London

Kunstrejse til London 21-25 august 2019

Oplevede du Olafur Eliassons legendariske The Weather Project udstilling på Tate Modern for 16 år siden, eller gik du glip af den? I juli åbner Olafur Eliasson sin anden store solo udstilling på Tate Modern, og den skal vi naturligvis besøge.

Derudover byder kunstrejsen til London på museumsbesøg på National Portrait Gallery, Royal Academy of Arts, guidede galleribesøg på mange af de store internationale gallerier, samt et enkelt atelierbesøg hos en kunstner. Vi skal drikke cocktails på den berømte Sketch restaurant, kendt for sit interiør, som er udsmykket lyserødt og humoristiske af David Shrigley, og i det hele taget hygge os i Swinging London.

Jeppe Hein på Venedig Biennalen 2019

Venedig Biennalen

Kunstrejse til Venedig 15-19 oktober 2019

Se Venedig og dø, sang Lone Kellermann! Vi skal dog ikke i gondolerne og kysse og tages på gajolerne, men vi skal i stedet med kunstformidler Camilla Rohde Madsen se og tale om den samtidskunst, som vises hvert andet år på Venedig Biennalen. Vi skal også besøge Peggy Guggenheim Collection, og se værker af bl.a. Picasso, Giacometti, Calder, Jackson Pollock m.fl. som Peggy Guggenheims vidunderlige samling rummer. Vi besøger også Luc Tuymann udstillingen på Palazzo Grassi.

Derudover byder de 5 dage i Venedig på besøg i Giardini della Biennale, hvor vi besøger nogle af de 90 nationale pavilloner, heriblandt selvfølgelig den danske pavillon med Larissa Sansours udstilling Heirloom, som handler om historie, erindringer og identitet.

Vi besøger også hovedudstillingen på Venedig Biennalen i den kæmpe Arsenale bygning, kurateret af Ralph Rugoff May You Live in Interesting Times med 79 internationale kunstnere, bl.a. danske Jeppe Hein, Dahn Vo & Peter Bonde.

Vi skal også besøge Palazzo Grassi, med figurativ maler Luc Tuymanns udstilling La Pelle, samt Fondazione Prada med den første store retrospektive udstilling om Yannis Kounellis.

Kunstrejse til Firenze

Kunstrejse til Firenze 9-14 oktober 2019

Michelangelos skulptur af ’David’, Botticellis berømte maleri ’Forår’ og Tizians ikoniske ’Venus fra Urbino’. Det er bare nogle af de verdenskendte kunstværker, Firenze har at byde på. For Firenze er en hovedby for kunsthistorien og, helt naturligt, på UNESCO’s liste over verdensarv. Dette til trods er Firenze ingen storby. Den gamle bydel er både stemningsfuld og emmer af historie, samtidig med at den har så overskuelig en størrelse, at vi mageligt kan gå fra sted til sted og nyde omgivelserne.

Vi når dog også at tage en tur gennem det toscanske landskab til etruskernes by, Siena, ligesom vi besøger en vinbonde og smager på de lokale druer.

Det bliver med andre ord en rejse bristefærdig af store kunstoplevelser og masser af historie, fantastisk italiensk mad og drikke, samt glimrende muligheder for at handle hos de berømte kunsthåndværkere, der findes så mange af i Firenze.

Kunstrejse til Berlin

Kunstrejse til Berlin 7-11 december 2019

Berlin er en af verdens bedste kunstbyer, og det er et eksempel på en galleriscene, hvor der modsat London, ikke er særlig mange penge eller mange store samlere, men der er til gengæld utroligt mange gallerier. Med den unge kunstscene, er det muligt at opleve yngre og mere eksperimenterende kunst. Vi skal på atelierbesøg og vi skal besøge nogle af de mange gallerier og kunstmuseer. Vi skal også opleve nogle af de store monumenter, opstået som følge af 2. verdenskrig.

Og så skal vi drikke cocktails på The Victoria Bar og opleve et af Berlins smukkeste julemarkeder Gendarmenmarkt.

 

Link til Berlin turen kommer meget snart op på Bifrosts hjemmeside.