Guidede Gallerivandringer

Nammagoriums Guidede Gallerivandringer en god måde at orientere sig på den danske kunstscene, hvis man undrer sig over hvad der sker på kunstscenen lige nu, hvor gallerierne ligger, hvem galleristerne er, hvilken slags kunst, og hvilke kunstnere gallerierne repræsenterer. I det hele taget, hvordan ’det hele’ fungerer, hvis man interesserer sig for kunst og gerne vil købe kunst.

Praktisk set fungerer en guidet gallerivandring således, at man ved bookingen vælger det område, som man lyder spændende (vi anbefaler gerne et område), hvorefter man som gruppe besøger 3-4 gallerier på 1 time og 45 minutter, sammen med en af Nammagoriums guider, som fortæller og introducerer til kunsten og gallerierne. I kan læse mere om de forskellige gallerier i København herunder. 

I fald man ikke er en gruppe, men blot sig selv, ægtepar eller venner, kan man naturligvis også deltage på Nammagoriums Guidede Gallerivandringer  ved at tilmelde sig via FOF. Læs mere her

 

Vue fra Nammagorium besøg hos Andersens i 2018.

Amaliegade

I Amaliegade 40 har Andersens Contemporary åbnet et smukt gallerirum i en meget stor herskablejlighed, hvor galleriets kunstnere udstiller. Galleriet ligger også stadig med smukt lokale i Bredgade 28. Andersens Contemporary påbegyndtes som et Projektrum i Berlin, oprindeligt Andersens Wohnung - og var udtænkt af danske kunstner Claus Andersen og tyske kunstnere Thilo Heinzmann og Anselm Reyle. På Andersens Contemporary møder man kunstnere, hvis værker er et møde imellem kunst, kultur og moderne politiske strømninger. 

Og ligeledes i Amaliegade 6 finder vi Sunday-S Gallery, som giver mulighed for at besøge gallerirummet på udvalgte søndage. Initiativtagerne til Sunday-S Gallery er samleren Peter Ibsen og Århus galleriet Jacob Bjørn, som dermed får tilstedeværelse i hovedstaden. Profilen er ultra stramt og meget minimalt.

Vue fra Nammagorium besøg hos Avlskarl i Bredgade 28, hvor Morten Avlskarl tegner og fortæller.

Bredgade

Bredgade har altid været og er stadig det klassiske Galleriområde i København, hvor man på et par timer en lørdag tidlig eftermiddag kan nå at se mange udstillinger.

Martin Asbæk Gallery er et smukt udstillingsrum, hvor virkelig solid dansk og international kunst præsenteres, pomoveres og sælges. 

Morten Avlskarl ligger i Bredgade 28, og har specielt fokus på international kunst, og der er her at man kan være så heldig at se bl.a. Sergej Jensen værker i Danmark.

I nummer 28 har Andersen Contemporary en Bredgade filial som benyttes som showroom.  Kobbertrykker Niels Borch Jensen har åbnet butik på i nummer 22. 

BORCHs Butik viser udstillinger med kunstnere som Olafur Eliasson, Tal R, Kørner og Danh Vo. 

Birch Copenhagen med fokus på samtidskunst, og tredie generation af Birch familien, med Caroline Birch som ejer, er flyttet fra Bredgade og ind i Bendixens gamle lokaler i Palægade 5.

I den nordlige ende af Bredgade finder vi Galerie Mikael Andersen, en af dansk kunsts Grand Old Men, som siden 1989 har haft adresse i de smukke lokaler i Bredgade 63 hvor fokus er på dansk og international samtidskunst. Det var også Galerie Mikael Andersen som stod for udsmykningen af Frederik den VIIIs Palæ på Amalienborg. 

Bredgade Kunsthandel har eksisteret siden 1920’erne og arbejder med både klassisk moderne kunst samt samtidskunst. 

Christoffer Egelund er 2. Generations Gallerist, hvis profil er skandinavisk og international kunst, og hvor man kan møde alt fra skulptur og maleri til installationer og videokunst. 

QGallery er et nyt galleri for dansk og skandinavisk samtidsfotografi, som ligger lige ved siden af Marmorkirken. 

Officinet er Danske Kunsthåndværkeres udstillingslokale, placeret i det gamle Frederiks Hospital i København med Kunstindustrimuseet som nærmeste nabo. Officinet viser skiftende udstillinger af kunsthåndværk og design.

Anna fra Galleri KANT viser værker af finske Tuuka Tamisaari.

St. Kongensgade

Tæt på Kgs. Nytov i St. Kongensgade 3 i Baghuset ligger Galleri KANT, som med sine to smukke gallerirum hurtigt har fået placeret sig på kortet over byens bedste gallerier. Her udstilles super interessant idebåren æstetisk kunst med stor fokus på det gode håndværk. Parret bag er sympatiske Anna & Kerry, som tidligere drev Galleri KANT på Fanø og i Esbjerg. 

Lidt længere nede af gaden ligger Galleri Benoni som viser dansk og international kunst og alt fra street art til minimalisme.

InTheGallery i Dr. Tværgade er et galleri, som først og fremmest fokuserer på fotografi.

Vue fra Nammagoriums besøg hos Alice Folker Gallery.

St. Strandstræde

Tæt på Kgs. Nytov i St. Strandstræde 19 ligger 2 gallerier.

SABSAY i baghuset er et galleri for samtidskunst. I ét rum er udvalgte internationale såvel som danske kunstnere vist. 

På femte etage i en utroligt charmerende lejlighed med udsigt ud over Københavns tage, ligger Alice Folker Gallery, det eneste galleri i Danmark med hovedfokus på nye talenter og nye kunstnere fra danske og udenlandske kunstakademier. Talentmassen er massiv, og Alice Folker ønsker at præsentere dette for sit publikum. Galeriets koncept giver en temmelig enestående chance for, at samlere kan erhverve sig værker af kunstnere, som Alice Folker mener at være på randen af et gennembrud. Galleriet ønsker også at åbne kunstscenen op for nye samlere, da målet er værker i et prisklasse, hvor flere kan være med.

Nammagorium på besøg hos Specta i Peder Skrams Gade

Holbergsgade

Marie Kirkegaard Gallery ligger i Holbergsgade, og havde som udgangspunktet for galleriets opståen interessen for værker på papir, hvilket har styrket papirværket på den danske kunstscene. I dag byder galleriet på flere interessante unge profiler.

I Peder Skrams Gade finder vi Galleri SPECTA, som ejes af mor og datter Else & Gitte Johannesen og som har eksisteret siden 1987– SPECTA repræsenterer kunst, der både er konceptuel, af høj kvalitet og også med meget humor. 

Hans Alf Gallery har udvidet sit udstillingsrum med det dobbelte kvadratmeterantal i Holbergsgade 8, og her finder man maskulin kunst som omfavner de store følelser i livet og ikke mindst døden. Med kunstnere som bl.a. Jørgen Haugen Sørensen, Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen og norske Fredrik Raddum er niveauet sat. 

Udstillingsstedet Q drives af de studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingsstedet Q er Kunstakademiets demonstrationslokale, hvor de studerende kan teste og præsentere deres arbejde. (Husk altid at ringe og lave en aftale i forvejen).

Vue fra Etage Projectsudstiling i 2018 med Sarah Entwistle.

Borgergade

Etage Projects som åbnede i 2013 er et superfint galleri, med fokus på unika design, hvor kunstnere kan viser udstillinger af undersøgende karakter indenfor kunst, design, arkitektur og hvor der bliver lagt stor vægt på formidlingen overfor publikum. 

Galerie Pi viser 10 udstillinger årligt med dansk og international kunst, og har et superfint lille permanent rum med værker i lille format til gode priser. 

Last Resort Gallery er en sammesmeltning af Peter Amby Gallery og Henningsen Gallery i Ambys gallerirum i Borgergade. Last Resort viser kunst, som ikke er logisk eller behagesyg, men som kræver tid. Hos Last Resort kan man bl.a. opleve Michael Bevilacqua, Ulrik Weck og Mikkel Carl. 

Galleri Susanne Ottesen i Gothersgade overfor Kongens Have er blandt de mest imponerende gallerirum i København og åbnede tilbage i 1983. Her vises STOR dansk og international kunst. 

Heede&Moestrup driver et forlag for grafisk kunst midt på Borgergade, og hvis man er til at gå og rode blandt deres enorme lager af specielt Cobra kunst, skal man ringe og aftale tid. 

Galleri Python i slutningen af Borgergade er Leif Sylvester galleri, hvor han udstiller og sælger sin egen kunst.

Kim Buck viser en af sine ringe frem under et besøg i The Most Secret Gallery.

Indre By

Bianca d’Allessandro – tidligere under navnet Peinture et Sculpture, ligger på Frederiks Holms Kanal og byder på et konceptuelt program af nordisk malerisk kunst.

I Rådhusstræde 10 har Guldsmeden Kim Buck et hemmeligt galleri. Han åbner kun The Most Secret Gallery, når han synes, at han har noget, der er så godt, at nu skal offentligheden se det. Eller når han har mødt nogle smykkekunstnere, som han holder særligt meget af, og som han synes fortjener en udstilling. 

bærbart sælger Trine Trier både egne og nogle få udvalgte designeres smykker. Fokus er på eksklusivt, elegant og gennemarbejdet smykkedesign – med et twist eller to. Tidligere husede lokalerne det prestigefyldte Galleri Metal, hvor dansk smykkekunst for alvor blev båret frem i lyset. Dén tradition bærer jeg videre på adressen – og derfor er der også fortsat smykkeudstillinger i bærbart.

Goldfingers i Klosterstræde 18 er et internationalt galleri og butik for moderne smykkekunst og designsmykker. Stedet er grundlagt af guldsmed Janne Krogh og Karl Ejnar Nybo, der har deres eget værksted nedenunder. Goldfingers har regelmæssigt solo- og gruppeudstillinger. Goldfingers repræsenterer nogle af tidens mest spændende smykkekunstnere fra Danmark og udlandet. 

Clausens Kunsthandel & Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel er flyttet fra Nyhavn til Studiestræde 14, 1.sal, har eksisteret siden 1953 og har blandt andet dannet ramme om ‘Det Hemmelige Akademi’, samt vist en uendelig række af gode udstillinger. 

I Skindergade 5 ligger Galleri Tom Christoffersen, som siden 2002 har udstillet samtidskunst. Galleriet samarbejder med både kuratorer, samlere og andre gallerier og repræsenterer både nye, etablerede og afdøde danske og internationale kunstnere. Galleriet er kendetegnet ved en bred og eksperimenterende profil, og viser et bredt udbud af medier og kunstneriske tilgange. 

Nammagorium på besøg hos Anne Riber i Format Art Space.

Nansensgade

Nansensgade er udover at være en superhyggelig gade, også stedet hvor man finder Format, ejet af dejlige Anne Riber. Format er et kunstrum, dedikeret til værker i oplag, der eksperimenterer med medie og materiale – herunder original grafik, 3D- printet skulptur, video, animation, tegneserier mm, og som prismæssigt også er meget fornuftigt.

Nansensgade 62 (Midlertidigt lukket i 2016) finder man Tal Rs projektrum, hvor der er skiftende udstillinger, men aldrig Tal Rs egne værker. 

Schäfers Grafiske Værksted ligger i nr. 43, hvor man også kan se og købe grafiske værker af Lemmerz, David Schrigley, Jens Birkemose, Knud Odde, Kvium m.fl. 

SixtyEight flyttede i begyndelsen af marts 2017 til Gothersgade 167, er et non-profit udstillingssted, der fokuserer på at udstille yngre udenlandske kunstnere sammen med yngre danske kunstnere, for at skabe netværk og indlede en dialog mellem den moderne kunstscene i København og andre kunstscener i Europa og længere væk.  

På besøg hos V1 Gallery. Nammagoriums Camilla Rohde Madsen tegner og fortæller.

Kødbyen

Kødbyen er et af de nyere Galleriområder, der er opstået i København. 

I Hvide Kødby finder man V1 Gallery - hipster galleriet, der tog street art fra gaden og ind i gallerirummet, med mange velrenommerede danske og international navne, som brødrene Troels & Asger Carlsen, Rose Eken, Jacob Holdt, Julie Nord og Wes Lang. Folkene bag V1 Gallery i Kødbyen i København har også åbnet søstergalleriet Eighteen – et selvstændigt udstillingsrum med sin egen profil. Det nye galleri ligger i Slagtehusgade i Grå Kødby. 

Gether Contemporary ligger ved siden af V1 Gallery og har ved super sympatiske og den meget vidende Sophus Gether en super fin profil med fokus på konceptuel og medieeksperimenterende kunst med bl.a. Astrid Myntekær og Birk Bjørlo. 

Galleri Bo Bjerggaard repræsenterer de tunge drenge i dansk og international kunst med Tal R, John Kørner, Per Kirkeby, Jonathan Meese, Baselitz og Sigmar Polke på visitkortet. 

Galleri Poulsen repræsenterer det figurative med vægt på den håndværksmæssige kunnen, og efterhånden er galleriet næsten udelukkende stald for amerikanske kunstnere. Galleriet er flyttet fra Hvide Kødby til nye og flotte lokaler i Brune Kødby. 

Fotografisk Center er ligeledes i Brune Kødby, i Bygning 55, Staldgade 16. Fotografisk Center er en forening, grundlagt af Kulturby 96 og Københavns Kommune i 1996. Fotografisk Centers primære formål er, at udbrede kendskabet til og interessen for fotografi – fra billedkunst til fotojournalistik. Fokus ligger på samtidigt kunstfotografi.

Efter den guidede tur, er der rig mulighed for at sætte sig og nyde en øl og spise en bid mad på et af de mange charmerende steder i Kødbyen.

Nammagorium på udendørs galleribesøg i Nord Vest hos Kunstscenen.xyz

Nord Vest

I Nordvest kvarteret i en stor nyistandsat industribygning, finder vi Christian Andersen, som har specialiseret sig i kunst med et cool postkonceptuelt og postminimalistisk tilsnit. Heldigvis er han fantastisk sød og dygtig til at formidle sine udstillinger, så man kan altid bede ham om at fortælle om den aktuelle udstilling.

Ovenpå gallerierne ligger Montys Studio eller Atelier, som har karakter af projektrum/legeplads, med udstillinger, croquis kurser, musik events, og styret af Monty Emil Freddie, ung sympatisk fotograf, som arbejder både med fotografiet kommercielt og kunstnerisk.

Blandt naboerne findes en moske, Ungdomshuset, det smukke biblioteket på Rentemestervej med udsmykninger af Husk Mit Navn, HF Centret med stor udsmykning af FOS, og ellers en masse studios, hvor kunstnere, designere, musikere og filmfolk arbejder. Projektrummet Camp i Trampolinhuset, som har fokus på migrationsproblematikker, ligger rundt om hjørnet.

Og udendørs galleriet Kunstscenen.xyz 5 minutter væk på gåben, byder på en vidunderlig intens og anderledes kunstoplevelse i det fri. 

I foråret 2017 er både Stærk & Wallner flyttet fra Carlsberg til Glentevej 47, i superflotte nyistandsatte lokaler, kun 6 minutters cykeltur eller 20 minutters gåtur fra de andre gallerier på Bispevej i Nordvest. 

Nicolai Wallner, eneste dansker, som i 2009 var på Art Reviews liste over verdens mest magtfulde mennesker i kunstbranchen med top kunstnere, som Dan Graham, David Shrigley, A Kassen, Jesper Just, Jeppe Hein, EB Itso m.fl. 

Nils Stærk Galleri viser både upcoming og meget etablerede danske og international kunstnere, som f.eks. FOS, Michael Kvium, Superflex, Torbjørn Rødland, Eduardo Terrazas m.fl.

Vue fra Faurschou Foundation

Østerbro

På Østerbro finder du på Lille Trianglen gallerist Nina Sampson som har åbnet galleri marts 2015.

På Kastelsvej ligger Museumsbygningen, som både har huset en privatsamling, været anneks for Statens Museum for Kunst, auktionshus, og fra 2013 anvendes dette smukke udstillingsrum igen til udstillinger. Oliver Gustav Studio er flyttet ind i Museumsbygningen på Kastelsvej med showroom og butik.

Ikke langt herfra, i Frihavnen, ligger Faurschou Foundation, en international perle - et 1500 m2 stort pakhus i Københavns Nordhavn, hvor drømmene om et udstillingssted med ubegrænsede muligheder kan udleves, og bliver udlevet.

Tæt herpå ligger projektrummet BETON Art Space på Skudeholmsvej 25.

Møstings Hus på Frederiksberg

Frederiksberg

På Frederiksberg ved andedammen bag Rådhuset ligger Møstings Hus, som årligt viser 6-8 udstillinger. Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Galleri Oxholm med super sympatiske gallerist Kim Jørgensen ligger på Pile Allé 25. Han fokuserer på det figurative både indenfor maleri og skulptur.

På Frederiksberg Allé 45 ligger Glas, ejet af Jason Svendsen som i de sidste 22 år har arbejdet som glaspuster. Her kan man få en unik mulighed for at se ham arbejde med glas i store og små størrelser. Han er uddannet hos Kosta Boda i Sverige i 1991, og har gennem tiden pustet glas i København, Ebeltoft, Vesterhavet og New Zealand. 

På Værnedamsvej ligger HannemannLund, som er et arbejdende værksted og udstillingsrum, der som oftest viser værker af Hannemann & Lund. 

KontorProjects er et Projektrum, som i variende grad viser udstillinger af yngre danske og internationale samtidskunstnere, meget ofte med fokus på fotografiet. Hold øje med deres hjemmeside for udstillinger.

På hjørnet af Vodroffsvej og Prinsesse Maries Alle ligger Galleri Houcon - som drives af Jens og Christoffer Houmøller Klemmesen. Galleriets profil er samtidskunst i form af maleri, skulptur, grafik og foto.