Guidede Gallerivandringer

Nammagoriums Guidede Gallerivandringer en god måde at orientere sig på den danske kunstscene, hvis man undrer sig over hvad der sker på kunstscenen lige nu, hvor gallerierne ligger, hvem galleristerne er, hvilken slags kunst, og hvilke kunstnere gallerierne repræsenterer. I det hele taget, hvordan ’det hele’ fungerer, hvis man interesserer sig for kunst og gerne vil købe kunst.

Praktisk set fungerer en guidet gallerivandring således, at man ved bookingen vælger det område, som man lyder spændende (vi anbefaler gerne et område), hvorefter man som gruppe besøger 3-4 gallerier på 1 time og 45 minutter, sammen med en af Nammagoriums guider, som fortæller og introducerer til kunsten og gallerierne. I kan læse mere om de forskellige gallerier i København herunder. 

I fald man ikke er en gruppe, men blot sig selv, ægtepar eller venner, kan man naturligvis også deltage på Nammagoriums Guidede Gallerivandringer  ved at tilmelde sig via FOF. Læs mere her

 

Wilson & Riber fra Gas9 og Formation

Vesterbro

Et nyrenoveret rum på Vesterbrogade 183 huser guldsmedene Hongxia Wang og Kim Buck, og med årtiers erfaring arbejder guldsmededuoen frit med deres tilgang til guldsmedearbejde efter form, sammensætning og materialer. Erfaringen fra begge omfatter også undervisning på forskellige uddannelsesinstitutioner og udstillinger i Danmark og globalt. 

Rundt om hjørnet fra Wang & Buck, i Carlsberg byen, har von Bartha lige åbnet galleri. Galleriet ligger på Pasteursvej 8 i en unik bygning i Carlsberg-området, hvor man tidligere bryggede Carlsberg-øl. Bygningen var en del af porten, der gav adgang til bryggeriet og blev bygget i 1883. Den indeholder et fyrtårn, som fortsætter von Barthas tradition for at arbejde i unikke arkitektoniske rum. von Bartha har en tankstation udenfor deres Basel-galleri (som har til huse i en tidligere garage), og et fyrtårn i København! Det nye rum kommer til at byde på 75 kvadratmeter udstillingsplads og en udendørs gårdhave med skulpturer. I bygningen er der ét stort lokale, som skal fungere som udstillingsrum og et separat hyggeligere lokale, som vi skal bruge som showroom. Fyrtårnet er selvfølgelig meget spændende at arbejde med, men også ret smalt – men der er bestemt også et potentiale for projekter på dette område. I forhold til Basel, får rummet en helt anden æstetik og størrelse.

Brigade er et samtidskunstgalleri på Vesterbrogade 75, der promoverer international samtidskunst og søger at skabe dialog og udveksling af ideer på tværs af et væld af platforme. Brigade opererer primært fra sit galleri i København, Danmark og sit residens i Havana, Cuba, og søger altid efter repræsentationer og samarbejder, der udvider opfattelsen af, hvad kunst kan være og gøre. På grund af Brigades fokus på at lade sine kunstnere eksperimentere og udvide deres praksis, er udstillingsprogrammet ikke let at opsummere, men udgør derimod en bred vifte af felter i dialog med hinanden.

Ekely i Istedgade 51C handler med original grafik, kunstbøger og keramik og en række kunstrelaterede genstande. Ekely arbejder med en bred vifte af nationale og internationale kunstnere og kunsthåndværkere. Butikken er vært for forlagsreceptioner, udstillinger og andre kunstrelaterede arrangementer.

Gas9 og Formation Gallery åbnede i januar 2022 på Gasværksvej 9 i et gallerikollektiv. Gallerierne vil parallelt vise to udstillinger i lokalerne på Gasværksvej 9. Indehaverne vil se, om man kan finde en ny model for at sam-drive et galleri. Indbyrdes glæde for at dele vil danne rammerne for det nye galleri, som vil præsentere syv eller otte udstillinger årligt. Fokus vil  være på yngre dansk og internationals samtidskunst. Anne Riber har allerede Format Artspace i Nansensgade, og Formation Gallery bliver en forlængelse, men en lille håndfuld nye kunstnere vil også komme til. Første udstilling bliver med kunstneren Carl Krull, der under titlen 'Protagonist' præsenterer en serie med portrætter på lærred.

Christina Wilson ejede det nu lukkede Galleri Christina Wilson på Esplanaden og på Islands Brygge i København. De seneste mange år har hun arbejdet med kunstnerrådgivning for Bikubenfonden og Statens Kunstfond. Hun åbner ballet med en udstilling af den danske kunstner Hannah Heilmann. Udstillingen hedder 'Seller’s Remorse',  hvor der stilles skarpt på skyld og skam hos produktionsbranchen.

CCC Gallery For to år siden åbnede billedkunstner Simon Rasmussen det københavnske udstillingssted C.C.C. projects med en duoudstilling med Jens Hüls Funder og Albert Mertz. Nu udstiller Funder atter i kælderlokalet på Vesterbro, men efter 13 udstillinger er projektrummet nu blevet til kommercielt galleri i Haderslevgade 43 med repræsentation af 11 kunstnere.

Vue fra Nammagorium besøg hos Avlskarl i Bredgade 28, hvor Morten Avlskarl tegner og fortæller.

Bredgade

Bredgade har altid været og er stadig det klassiske Galleriområde i København, hvor man på et par timer en lørdag tidlig eftermiddag kan nå at se mange udstillinger.

Martin Asbæk Gallery er et smukt udstillingsrum, hvor virkelig solid dansk og international kunst præsenteres, pomoveres og sælges. I 2019 har Martin Asbæk udvidet med Arden Asbæk Gallery i baghuset, hvor der fokuseres på salg af mindre dyre objekter, editioner, og kunstbøger.

Morten Avlskarl ligger i Bredgade 28, og har specielt fokus på international kunst, og der er her at man kan være så heldig at se bl.a. Kirsten Justesen og Sergej Jensen værker i Danmark.

Birch Copenhagen med fokus på samtidskunst, og tredie generation af Birch familien, med Caroline Birch som ejer, er flyttet fra Bredgade og ind i Bendixens gamle lokaler i Palægade 5.

I den nordlige ende af Bredgade finder vi Galerie Mikael Andersen, en af dansk kunsts Grand Old Men, som siden 1989 har haft adresse i de smukke lokaler i Bredgade 63 hvor fokus er på dansk og international samtidskunst. Det var også Galerie Mikael Andersen som stod for udsmykningen af Frederik den VIIIs Palæ på Amalienborg. 

Bredgade Kunsthandel har eksisteret siden 1920’erne og arbejder med både klassisk moderne kunst samt samtidskunst. 

Christoffer Egelund er 2. Generations Gallerist, hvis profil er skandinavisk og international kunst, og hvor man kan møde alt fra skulptur og maleri til installationer og videokunst. 

Galleri MøllerWitt er flyttet fra Århus til København, helt eksakt til nummer 67 i Bredgade, og har blandt andre Malene Landgreen, Bjørn Poulsen, Anette Harboe Flensburg og Peter Maartensen tilknyttet.

Officinet er Danske Kunsthåndværkeres udstillingslokale, placeret i det gamle Frederiks Hospital i København med Kunstindustrimuseet som nærmeste nabo. Officinet viser skiftende udstillinger af kunsthåndværk og design.

Julius fra TABLEAU viser værker fra Karl Monies' udstilling i 2019. ©Nammagorium

St. Kongensgade

Tæt på Kgs. Nytov i St. Kongensgade 3 i Baghuset ligger Galleri KANT, som med sine to smukke gallerirum hurtigt har fået placeret sig på kortet over byens bedste gallerier. Her udstilles super interessant idebåren æstetisk kunst med stor fokus på det gode håndværk. Parret bag er sympatiske Anna & Kerry, som tidligere drev Galleri KANT på Fanø og i Esbjerg. 

Lidt længere nede af gaden ligger Galleri Benoni som viser dansk og international kunst og alt fra street art til minimalisme.

InTheGallery i Dr. Tværgade er et galleri, som først og fremmest fokuserer på fotografi.

Ny i gaden i nummer 50 er TABLEAU stammer fra det franske ‘tableaux’, som er et andet ord for scene. TABLEAU er et galleri, et designbrand og en blomsterforretning. Galleriet er sat i verden for at skabe og fremvise nye og innovative objekter til blomster, som iscenesættes og fremstilles på helt nye måder. Kunstnere og designere, som udstiller i TABLEAU, bliver alle bedt om at forholde sig til blomster eller andre arter inden for den botaniske verden. På den måde skabes et bibliotek over unikke og specialfremstillede objekter til blomstergalleriet.

Galleri Maria Friis er endnu et galleri der har føjet sig til de mange nye gallerier i København indenfor de sidste par år. Maria Friis har samlet på kunst siden 2012, hvor hun opdagede billedkunstens enorme inspirationsmuligheder. Man kan vist uden at overdrive kalde hende for Danmarks største kvindelige kunstsamler, for hun ejer en imponerende samling af toneangivende samtidskunst. Hun har i næsten tyve år solgt luksus-lingeri i sin butik Fogal, der indtil for et par år siden lå i forlængelse af Hotel d’Angleterre på hjørnet af Ny Østergade og Kgs. Nytorv. Siden har hun flyttet sin butik til en forretning på St. Kongensgade 116B, der nu åbner som galleri. Der er højt til loftet og en næsten sakral stemning i rummet.

Collaborations by Tania & Thomas Asbæk er en rådgivningsvirksomhed, der præsenterer egne udstillinger i samarbejde med gode venner. Gennem deres mangeårige rådgivningsarbejde har Tania & Thomas etableret samarbejde med en lang række rigtig gode internationale gallerier og kunstnere. Formidlingen af kunsten hos Tania & Thomas er i top på forståelig og givtig vis, og man kommer altid derfra med en dybere forståelse og glæde ved kunsten.

Vue fra Nammagoriums besøg hos Alice Folker Gallery.

Esplanaden

Alice Folker Gallery, et galleri med hovedfokus på nye talenter og nye kunstnere fra danske og udenlandske kunstakademier, er ligeledes flyttet til området i - Esplanaden 14. Talentmassen er massiv, og Alice Folker ønsker at præsentere dette for sit publikum. Galeriets koncept giver en temmelig enestående chance for, at samlere kan erhverve sig værker af kunstnere, som Alice Folker mener at være på randen af et gennembrud. Galleriet ønsker også at åbne kunstscenen op for nye samlere, da målet er værker i et prisklasse, hvor flere kan være med.

Galleri Weinberger Schandorff  I 1987 blev Galleri Weinberger etableret i Valkendorfsgade 13 i København. Her holdt galleriet til i godt 30 år, og repræsenterede hovedsageligt international samtidskunst og moderne dansk kunst. Specielt spændingsfeltet mellem det abstrakt ekspressionistiske og konkrete arbejder har fyldt en overvejende del af galleriets fokusområde op gennem årene.

I 2019 blev galleriet relanceret under navnet Galleri Weinberger Schandorff. Galleriet har fortsat et skarpt fokus på det konkrete og abstrakt non-figurative arbejder fra nyere tid og frem til i dag. Galleriet beskæftiger sig primært med billedkunst af europæiske og amerikanske kunstnere.

Galleriet vil løbende afholde udstillinger på adressen på Esplanaden 8D, samt medvirke på kunstmesser i ind- og udland.

Nammagorium på besøg hos Specta i Peder Skrams Gade

Holbergsgade

Marie Kirkegaard Gallery ligger i Holbergsgade, og havde som udgangspunktet for galleriets opståen interessen for værker på papir, hvilket har styrket papirværket på den danske kunstscene. I dag byder galleriet på flere interessante unge profiler.

I Peder Skrams Gade finder vi Galleri SPECTA, som ejes af mor og datter Else & Gitte Johannesen og som har eksisteret siden 1987– SPECTA repræsenterer kunst, der både er konceptuel, af høj kvalitet og også med meget humor. 

Hans Alf Gallery har udvidet sit udstillingsrum med det dobbelte kvadratmeterantal i Holbergsgade 8, og her finder man maskulin kunst som omfavner de store følelser i livet og ikke mindst døden. Med kunstnere som bl.a. Jørgen Haugen Sørensen, Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen og norske Fredrik Raddum er niveauet sat. 

Udstillingsstedet Q drives af de studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingsstedet Q er Kunstakademiets demonstrationslokale, hvor de studerende kan teste og præsentere deres arbejde. (Husk altid at ringe og lave en aftale i forvejen).

Vue fra Etage Projectsudstiling i 2018 med Sarah Entwistle.

Borgergade

Etage Projects som åbnede i 2013 er et superfint galleri, med fokus på unika design, hvor kunstnere kan viser udstillinger af undersøgende karakter indenfor kunst, design, arkitektur og hvor der bliver lagt stor vægt på formidlingen overfor publikum. 

Galerie Pi viser 10 udstillinger årligt med dansk og international kunst, og har et superfint lille permanent rum med værker i lille format til gode priser. 

Last Resort Gallery er ejet af Peter Amby og ligger i baggården og til højre i Borgergade 2. Last Resort viser kunst, som ikke er logisk eller behagesyg, men som kræver tid. Hos Last Resort kan man bl.a. opleve Michael Bevilacqua, Ulrik Weck og Mikkel Carl. 

Galleri Susanne Ottesen i Gothersgade overfor Kongens Have er blandt de mest imponerende gallerirum i København og åbnede tilbage i 1983. Her vises STOR dansk og international kunst. 

Galleri Python i slutningen af Borgergade er Leif Sylvester galleri, hvor han udstiller og sælger sin egen kunst.

Kim Buck viser en af sine ringe frem under et besøg i The Most Secret Gallery.

Indre By

Bianca d’Allessandro – tidligere under navnet Peinture et Sculpture og Christian Andersen ligger på Frederiks Holms Kanal og byder på et konceptuelt program af nordisk malerisk kunst.

bærbart sælger Trine Trier både egne og nogle få udvalgte designeres smykker. Fokus er på eksklusivt, elegant og gennemarbejdet smykkedesign – med et twist eller to. Tidligere husede lokalerne det prestigefyldte Galleri Metal, hvor dansk smykkekunst for alvor blev båret frem i lyset. Dén tradition bærer jeg videre på adressen – og derfor er der også fortsat smykkeudstillinger i bærbart.

Goldfingers i Klosterstræde 18 er et internationalt galleri og butik for moderne smykkekunst og designsmykker. Stedet er grundlagt af guldsmed Janne Krogh og Karl Ejnar Nybo, der har deres eget værksted nedenunder. Goldfingers har regelmæssigt solo- og gruppeudstillinger. Goldfingers repræsenterer nogle af tidens mest spændende smykkekunstnere fra Danmark og udlandet. 

Politikens Forhal er et udstillingsrum for den allernyeste danske samtidskunst i Politikens Hus på Rådhuspladsen. I efteråret fra slutningen af oktober 2020 udstiller blandt andre Hesselholdt og Mejlvang.

Siden 1996 har Mette Saabye designet smykkekollektioner og udført kunstneriske projekter, der er udstillet og distribueret af et bredt udvalg af gallerier og museer i ind- og udland. I sit arbejde som designer og smykkekunstner er Mette dedikeret til at udforske og skubbe smykker som et koncept og dets potentiale som et kropsrelateret objekt. Hun udfordrer religiøst forståelsen af ​​smykkens funktionalitet, værdi, æstetiske egenskaber og kommunikative potentiale.

Clausens Kunsthandel Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel er flyttet fra Nyhavn til Studiestræde 14, 1.sal, har eksisteret siden 1953 og har blandt andet dannet ramme om ‘Det Hemmelige Akademi’, samt vist en uendelig række af gode udstillinger. 

I Skindergade 5 ligger Galleri Tom Christoffersen, som siden 2002 har udstillet samtidskunst. Galleriet samarbejder med både kuratorer, samlere og andre gallerier og repræsenterer både nye, etablerede og afdøde danske og internationale kunstnere. Galleriet er kendetegnet ved en bred og eksperimenterende profil, og viser et bredt udbud af medier og kunstneriske tilgange. 

Nammagorium på besøg hos Anne Riber i Format Art Space.

Nansensgade

Nansensgade er udover at være en superhyggelig gade, også stedet hvor man finder Format, ejet af dejlige Anne Riber. Format er et kunstrum, dedikeret til værker i oplag, der eksperimenterer med medie og materiale – herunder original grafik, 3D- printet skulptur, video, animation, tegneserier mm, og som prismæssigt også er meget fornuftigt.

I Nansensgade 55 har vidunderlige tegner Line Jensen åbnet plakatbutik.

Schäfers Grafiske Værksted ligger i nr. 43, hvor man også kan se og købe grafiske værker af Lemmerz, David Schrigley, Jens Birkemose, Knud Odde, Kvium m.fl. 

SixtyEight flyttede i begyndelsen af marts 2017 til Gothersgade 167, er et non-profit udstillingssted, der fokuserer på at udstille yngre udenlandske kunstnere sammen med yngre danske kunstnere, for at skabe netværk og indlede en dialog mellem den moderne kunstscene i København og andre kunstscener i Europa og længere væk.  

På besøg hos V1 Gallery. Nammagoriums Camilla Rohde Madsen tegner og fortæller.

Kødbyen

Kødbyen huser nogle helt vidunderlige gallerier. 

I Hvide Kødby finder man V1 Gallery - hipster galleriet, der tog street art fra gaden og ind i gallerirummet, med mange velrenommerede danske og international navne, som brødrene Troels & Asger Carlsen, Rose Eken, Jacob Holdt, Julie Nord og Wes Lang. Folkene bag V1 Gallery i Kødbyen i København har også åbnet søstergalleriet Eighteen – et selvstændigt udstillingsrum med sin egen profil. Det nye galleri ligger i Slagtehusgade i Grå Kødby. 

Gether Contemporary ligger ved siden af V1 Gallery og har ved super sympatiske og den meget vidende Sophus Gether en super fin profil med fokus på konceptuel og medieeksperimenterende kunst med bl.a. Astrid Myntekær og Birk Bjørlo. 

Galleri Bo Bjerggaard repræsenterer de tunge drenge i dansk og international kunst med Tal R, John Kørner, Per Kirkeby, Jonathan Meese, Baselitz og Sigmar Polke på visitkortet. 

Gallery Poulsen repræsenterer det figurative med vægt på den håndværksmæssige kunnen, og efterhånden er galleriet næsten udelukkende stald for amerikanske kunstnere. Galleriet er flyttet fra Hvide Kødby til nye og flotte lokaler i Brune Kødby. 

Fotografisk Center er ligeledes i Brune Kødby, i Bygning 55, Staldgade 16. Fotografisk Center er en forening, grundlagt af Kulturby 96 og Københavns Kommune i 1996. Fotografisk Centers primære formål er, at udbrede kendskabet til og interessen for fotografi – fra billedkunst til fotojournalistik. Fokus ligger på samtidigt kunstfotografi.

Efter den guidede tur, er der rig mulighed for at sætte sig og nyde en øl og spise en bid mad på et af de mange charmerende steder i Kødbyen.

Nammagorium på udendørs galleribesøg i Nord Vest hos Kunstscenen.xyz

Nord Vest

NordVest området blev et galleri rigere, da Andersens Contemporary i januar 2022 åbnede nyt gallerirum på Rentemestervej 49. Andersens Contemporary påbegyndtes som et Projektrum i Berlin, oprindeligt Andersens Wohnung - og var udtænkt af danske kunstner Claus Andersen og tyske kunstnere Thilo Heinzmann og Anselm Reyle. På Andersens Contemporary møder man kunstnere, hvis værker er et møde imellem kunst, kultur og moderne politiske strømninger.

Caroline Bøge åbnede 2112 i 2016 som 2112 Art Advisory på et kontor i hjertet af København. I 2019 flyttede Bøge for at åbne et showroom i Birkedommervej 31 i Nordvest. 2112 har en hybrid struktur, der involverer rådgivning, agentur, samarbejder og udstilling på adressen.

Montys Studio eller Atelier har karakter af projektrum/legeplads, med udstillinger, croquis kurser, musik events, og styret af Monty Emil Freddie, ung sympatisk fotograf, som arbejder både med fotografiet kommercielt og kunstnerisk.

Blandt naboerne findes en moske, Ungdomshuset, det smukke biblioteket på Rentemestervej med udsmykninger af Husk Mit Navn, HF Centret med stor udsmykning af FOS, og ellers en masse studios, hvor kunstnere, designere, musikere og filmfolk arbejder. Projektrummet Camp i Trampolinhusetsom har fokus på migrationsproblematikker, ligger rundt om hjørnet.

I foråret 2017 flyttede både Stærk & Wallner fra Carlsberg til Glentevej 47, i superflotte nyistandsatte lokaler, kun 6 minutters cykeltur eller 20 minutters gåtur fra de andre gallerier i Nordvest. 

Nicolai Wallner, eneste dansker, som i 2009 var på Art Reviews liste over verdens mest magtfulde mennesker i kunstbranchen med top kunstnere, som Dan Graham, David Shrigley, A Kassen, Jesper Just, Jeppe Hein, EB Itso m.fl. 

Nils Stærk Galleri viser både upcoming og meget etablerede danske og international kunstnere, som f.eks. FOS, Michael Kvium, Superflex, Torbjørn Rødland, Eduardo Terrazas m.fl.

Vue fra Faurschou Foundation

Østerbro

På Østerbro finder du på Lille Trianglen gallerist Nina Sampson som har åbnet galleri marts 2015.

På Kastelsvej ligger Museumsbygningen, som både har huset en privatsamling, været anneks for Statens Museum for Kunst, auktionshus, og fra 2013 anvendes dette smukke udstillingsrum igen til udstillinger. Oliver Gustav Studio er flyttet ind i Museumsbygningen på Kastelsvej med showroom og butik.

Kunstnerhuset Classensgade er i baghuset 7C. Huset er ejet af Den Erhvervsdrivende Fond Kunstnerhuset i Classensgade, og indeholder 23 atelierer, et grafikværksted samt udstillingsstedet CLASSEVÆRELSET fordelt på fire etager. Tjek hjemmesiden for udstillinger.

Ikke langt herfra, i Frihavnen, ligger Faurschou Foundation, en international perle - et 1500 m2 stort pakhus i Københavns Nordhavn, hvor drømmene om et udstillingssted med ubegrænsede muligheder kan udleves, og bliver udlevet.

Tæt herpå ligger projektrummet BETON Art Space på Skudeholmsvej 25.

Møstings Hus på Frederiksberg

Frederiksberg

På Frederiksberg ved andedammen bag Rådhuset ligger Møstings Hus, som årligt viser 6-8 udstillinger. Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Galleri Oxholm med super sympatiske gallerist Kim Jørgensen ligger på Pile Allé 25. Han fokuserer på det figurative både indenfor maleri og skulptur.

På Frederiksberg Allé 45 ligger Glas, ejet af Jason Svendsen som i de sidste 22 år har arbejdet som glaspuster. Her kan man få en unik mulighed for at se ham arbejde med glas i store og små størrelser. Han er uddannet hos Kosta Boda i Sverige i 1991, og har gennem tiden pustet glas i København, Ebeltoft, Vesterhavet og New Zealand. 

På Værnedamsvej ligger HannemannLund, som er et arbejdende værksted og udstillingsrum, der som oftest viser værker af Hannemann & Lund. 

KontorProjects er et Projektrum, som i variende grad viser udstillinger af yngre danske og internationale samtidskunstnere, meget ofte med fokus på fotografiet. Hold øje med deres hjemmeside for udstillinger.

På Vesterbrogade 75 for enden af Værnedamsvej ligger Brigade, som både er galleri med udstillinger, samt kunstrådgivning til større virksomheder.