Guidet Gallerivandring i Nord Vest

I Nordvest kvarteret i en stor nyistandsat industribygning, finder vi David Risley Gallery sammen med et af byens yngre gallerier, Christian Andersen. Gallerierne og galleriernes kunstnere fået markant flere kvadratmeter og markant højere til loftetefter at være flyttet ud til Nordvest. 

David Risley, der startede sit galleri i London og flyttede til København, er en gallerist, der også ofte blander kunst og musik, og som har en profil, der pendulerer mellem det farverige og figurative på den ene side og mere konceptuelle kunstnere på den anden. Derudover har han iværksætteri i blodet, han har bl.a. været med til at starte messen ZOO op i sin tid i London, og siden Chart på Charlottenborg. Risley lukker 31. Maj 2018 og går i stedet i gang med sit nye projekt Funkisfabriken i Sverige, et spændende projekt for at tilpasse kunst, mad, forretning og innovation med bæredygtighed. 

Christian Andersen har som gallerist specialiseret sig i kunst med et cool postkonceptuelt og postminimalistisk tilsnit. Heldigvis er han fantastisk sød og dygtig til at formidle sine udstillinger, så man kan altid bede ham om at fortælle om den aktuelle udstilling.

Ovenpå gallerierne ligger Montys Studio eller Atelier, som har karakter af projektrum/legeplads, med udstillinger, croquis kurser, musik events, og styret af Monty Emil Freddie, ung sympatisk fotograf, som arbejder både med fotografiet kommercielt og kunstnerisk.

Blandt naboerne findes en moske, Ungdomshuset, det smukke biblioteket på Rentemestervej med udsmykninger af Husk Mit Navn, HF Centret med stor udsmykning af FOS, og ellers en masse studios, hvor kunstnere, designere, musikere og filmfolk arbejder. Projektrummet Camp i Trampolinhuset, som har fokus på migrationsproblematikker, ligger rundt om hjørnet. 

I foråret 2017 er både Stærk & Wallner flyttet fra Carlsberg til Glentevej 47, i superflotte nyistandsatte lokaler, kun 6 minutters cykeltur eller 20 minutters gåtur fra de andre gallerier på Bispevej i Nordvest. 

Nicolai Wallner, eneste dansker, som i 2009 var på Art Reviews liste over verdens mest magtfulde mennesker i kunstbranchen med top kunstnere, som Dan Graham, David Shrigley, A Kassen, Jesper Just, Jeppe Hein, EB Itso m.fl. 

Nils Stærk Galleri viser både upcoming og meget etablerede danske og international kunstnere, som f.eks. FOS, Michael Kvium, Superflex, Torbjørn Rødland, Eduardo Terrazas m.fl.