Guidet Gallerivandring i Kødbyen

Kødbyen er et af de nyere Galleriområder, der er opstået i København. 

I Hvide Kødby finder man V1 Gallery - hipster galleriet, der tog street art fra gaden og ind i gallerirummet, med mange velrenommerede danske og international navne, som brødrene Troels & Asger Carlsen, Rose Eken, Jacob Holdt, Julie Nord og Wes Lang. Folkene bag V1 Gallery i Kødbyen i København har også åbnet søstergalleriet Eighteen – et selvstændigt udstillingsrum med sin egen profil. Det nye galleri ligger i Slagtehusgade i Grå Kødby. Gether Contemporary ligger ved siden af V1 Gallery og har ved super sympatiske og den meget vidende Sophus Gether en super fin profil med fokus på konceptuel og medieeksperimenterende kunst med bl.a. Astrid Myntekær og Birk Bjørlo. Galleri Bo Bjerggaard repræsenterer de tunge drenge i dansk og international kunst med Tal R, John Kørner, Per Kirkeby, Jonathan Meese, Baselitz og Sigmar Polke på visitkortet. 

Galleri Poulsen repræsenterer det figurative med vægt på den håndværksmæssige kunnen, og efterhånden er galleriet næsten udelukkende stald for amerikanske kunstnere. Galleriet er flyttet fra Hvide Kødby til nye og flotte lokaler i Brune Kødby. Fotografisk Center er ligeledes i Brune Kødby, i Bygning 55, Staldgade 16. Fotografisk Center er en forening, grundlagt af Kulturby 96 og Københavns Kommune i 1996. Fotografisk Centers primære formål er, at udbrede kendskabet til og interessen for fotografi – fra billedkunst til fotojournalistik. Fokus ligger på samtidigt kunstfotografi.

Efter den guidede tur, er der rig mulighed for at sætte sig og nyde en øl og spise en bid mad på et af de mange charmerende steder i Kødbyen.