Guidet Gallerivandring i Indre By

Bianca d’Allessandro – tidligere under navnet Peinture et Sculpture, ligger på Frederiks Holms Kanal og byder på et konceptuelt program af nordisk malerisk kunst.

I Rådhusstræde 10 har Guldsmeden Kim Buck et hemmeligt galleri. Han åbner kun The Most Secret Gallery, når han synes, at han har noget, der er så godt, at nu skal offentligheden se det. Eller når han har mødt nogle smykkekunstnere, som han holder særligt meget af, og som han synes fortjener en udstilling. 

bærbart sælger Trine Trier både egne og nogle få udvalgte designeres smykker. Fokus er på eksklusivt, elegant og gennemarbejdet smykkedesign – med et twist eller to. Tidligere husede lokalerne det prestigefyldte Galleri Metal, hvor dansk smykkekunst for alvor blev båret frem i lyset. Dén tradition bærer jeg videre på adressen – og derfor er der også fortsat smykkeudstillinger i bærbart.

Goldfingers i Klosterstræde 18 er et internationalt galleri og butik for moderne smykkekunst og designsmykker. Stedet er grundlagt af guldsmed Janne Krogh og Karl Ejnar Nybo, der har deres eget værksted nedenunder. Goldfingers har regelmæssigt solo- og gruppeudstillinger. Goldfingers repræsenterer nogle af tidens mest spændende smykkekunstnere fra Danmark og udlandet. 

Clausens Kunsthandel & Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel er flyttet fra Nyhavn til Studiestræde 14, 1.sal, har eksisteret siden 1953 og har blandt andet dannet ramme om ‘Det Hemmelige Akademi’, samt vist en uendelig række af gode udstillinger. 

I Skindergade 5 ligger Galleri Tom Christoffersen, som siden 2002 har udstillet samtidskunst. Galleriet samarbejder med både kuratorer, samlere og andre gallerier og repræsenterer både nye, etablerede og afdøde danske og internationale kunstnere. Galleriet er kendetegnet ved en bred og eksperimenterende profil, og viser et bredt udbud af medier og kunstneriske tilgange.